دستگاه لوله مغزی سیار یکی از دستگاه های کلیدی و پرکاربرد در خدمات فنی و عملیات حفاری به شمار می رود و عملیات مختلفی از جمله تزریق سیال، رفع مانع ، اسید زنی چاه، حمل ابزار نمودارگیری، حفاری، مشبک کاری چاه و ... را انجام می دهد. سیستم کسب اطلاعات دستگاه لوله مغزی سیار وظیفه نمایش و ارایه تحلیل عملیات به اپراتور در حین جاب، ذخیره اطلاعات عملیات ، ارایه گزارش کامل عملیات به کارفرما ( هشدارها، آنالیز عملیات ، نمودارها، موانع، آنالیز خستگی لوله ، نقاط بحرانی عملیات و ...) را بر عهده دارد. به بیان ساده تر اگر دستگاه لوله مغزی سیار را به بدن انسان تشبیه کنیم سیستم کسب اطلاعات به مانند مغز برای این بدن می باشد . متخصصین شرکت توسعه فناوری مهراد پارس پس از بررسی نمونه های خارجی ، طراحی سیستم را به گونه ای انجام دادند که تمام قابلیت های سیستم های مشابه خارجی بصورت یکجا در سیستم پیاده سازی شود .
تجهیز Computerized Torque/ Turn/ Time یا به اختصار JAM system وظیفه کنترل و مانیتور دور و گشتاور پاور تانگ (power tong ) را با هدف ایجاد اتصالات استاندارد میان لولههای جداری چاه بر عهده دارد. میزان گشتاور و دور مناسب که بر اساس نوع لوله تعیین میگردد به عنوان ورودی به دستگاه داده شده و دستگاه گشتاور اعمالی به اتصال بین هر دو شاخه لوله را کنترل مینماید. نحوه عملکرد دستگاه بدین گونه است که اطلاعات مربوط به گشتاور و دور توسط سنسورها و مجموعهای از مدارات و کابلها به سیستم کنترل نرم افزار مخابره شده و پس از پردازش و تصمیمگیری، به شیری که در مسیر اعمال گشتاور قرار دارد فرمان قطع داده میشود. دادهها جهت تصمیمگیری و تاییدیه به صورت نمودارهای مجزا به کاربر نمایش داده شده و در پایان عملیات گزارش کاملی از جزییات هر اتصال توسط نرمافزار منتشر میگردد.
لوله مغزی (TUBING COILED) نوعی از لوله است که در حفاری چاه های نفت کاربرد دارد. این لوله جهت انجام عملیات مختلف مانند راندن ابزار درون چاهی، تزریق سیال در عمق خاص و رفع مانع توسط دستگاه لوله مغزی سیار به درون چاه رانده می شود. در صورت وجود شکاف، سوراخ، خوردگی و سایر ناهنجاری ها، لوله ممکن است در حین عملیات در چاه دچار شکستگی گردد و علوه بر از بین رفتن کلف لوله، خسارت های جبران ناپذیری را برجای گذارد. دستگاه بازرسی لوله مغزی سیار-Tubing Coiled Unit Inspection- لوله را اسکن نموده و در صورت بروز ناهنجاری آن را تشخیص، به کاربر نمایش داده، و از شکستن آن و خسارت های بعدی جلوگیری می کند. این دستگاه ضخامت، وجود شکاف و سوراخ، بیضوی شدن و ناهنجاری های سطح لوله را نمایش می دهد.
دستگاه پمپ تراک یکی از دستگاه های کلیدی و پرکاربرد در خدمات فنی و عملیات حفاری به شمار می رود و عملیات مختلفی از جمله تزریق سیال، رفع مانع ، اسید زنی چاه، حمل ابزار نمودارگیری، حفاری، مشبک کاری چاه و ... را انجام می دهد. سیستم کسب اطلاعات دستگاه پمپ تراک وظیفه نمایش و ارایه تحلیل عملیات به اپراتور در حین جاب، ذخیره اطلاعات عملیات ، ارایه گزارش کامل عملیات به کارفرما ( هشدارها، آنالیز عملیات ، نمودارها، موانع، نقاط بحرانی عملیات و ...) را بر عهده دارد. به بیان ساده تر اگر دستگاه پمپ تراک را به بدن انسان تشبیه کنیم سیستم کسب اطلاعات به مانند مغز برای این بدن می باشد . متخصصین شرکت توسعه فناوری مهراد پارس پس از بررسی نمونه های خارجی ، طراحی سیستم را به گونه ای انجام دادند که تمام قابلیت های سیستم های مشابه خارجی بصورت یکجا در سیستم پیاده سازی شود .