محیط سالمونلا شیگلا (SS) آگار یک محیط متوسط انتخابی و افتراقی برای جداسازی ، پرورش و تمایز گونه های سالمونلا است که در برخی از گونه های Shigella spp. SS Agar اصلاح شده Deoxycholate Citrate Agar می باشد. این محیط در واقع برای آزمایش نمونه های بالینی و آزمایش غذا برای وجود سالمونلا استفاده می شود و توصیه نیز می شود .
محیط کشت DNAse Agar چیست؟ محیط کشت میکروبی DNAse Agar، یک محیط کشت جامد و افتراقی است. DNase (دزوکسی ریبونوکلئاز) یک آزمایش بیوشیمیایی است که برای تمایز موجودات زنده بر اساس توانایی آنها در تولید آنزیم DNase بکار می رود. به منظور تشخیص باکتری های مولد آنزیم DNAse مانند استافیلوکوک های بیماری زا و سراشیا بکار می رود. DNase آنزیمیست که توسط تمام نژاد های استافیلوکوک اورئوس ساخته می شود. اما فقط 25 درصد از نژاد های استافیلوکوک کواگولاز منفی می توانند این آنزیم را تولید کنند. آنزیم DNase در برابر حرارت مقاوم است و آنزیمی خارج سلولی محسوب می شود. این آنزیم DNA را به واحد های کوچکتری به نام نوکلئوتید تجزیه می کند و نوع باکتری شناسایی می شود. اولین بار جفری، هالتمن و جوز DNA را در یک محیط کشت عمومی با آگار ترکیب کردند. در سال 1958 دی سالو ارتباطی بین کواگولاز و فعالیت DNAse دید. در سال 1969 اسمیت و همکارانش فرمولاسیون را با اضافه کردن تولوئیدن و کریستال ویوله تغییر دادند. ویژگی ها : توانایی حمله به پیوندهای DNA و شکستن آنها نوعی آنزیم خارج سلولی مقاوم به گرما و حرارت
نمونه گیری با سواب (Swab Specimens) نمونه گیری و انتقال صحیح با سواب، به کاهش آلودگی نمونه با فلور طبیعی بدن کمک می کند، که موجب افزایش صحت کار آزمایشگاه در شناسایی پاتوژن ها می شود. نوع سواب به بخشی از بدن بستگی دارد که قرار است نمونه گیری شود. برای مثال، سواب با نوک پنبه ای معمولا برای گرفتن نمونه نازوفارنکس استفاده می شود. پس از گرفتن نمونه، سواب فوراً در لوله استریل محفظه آن قرار داده می شود که ممکن است حاوی محیط کشت انتقالی از قبیل اینتر گاز برای گرفتن نمونه بی هوازی باشد. نمونه سواب معمولاً برای شناسایی پاتوژن ها یا ناقل های بدون علامت انواع خاصی از ارگانیسم های سرایت بیماری ها استفاده می شود.
محیط کشت اوره آگار یک محیط کشت افتراقی است که برای تشخیص و شناسایی انتروباکتریاسه های دارای آنزیم اوره آز مورد استفاده قرار می گیرد. برخی از باکتری ها به دلیل داشتن آنزیم اوره آز توانایی هیدولیز اوره و تولید آمونیاک و دی اکسید کربن را دارند.
محیط کشت اوره براث یک محیط کشت بسیار حساس است که برای تشخیص سریع فعالیت اوره آز توسط میکروارگانیسم ها مورد استفاده قرار می گیرد. اساس تست اوره آز برای تعیین ارگانیسم هایی است که توانایی هیدرولیز اوره را به دو مولکول آمونیاک توسط آنزیم اوره آز (اوره آمیدوهیدرولاز) می دهد که باعث قلیایی شدن محیط می شود.
مانیتول سالت آگار یک محیط کشت انتخابی-افتراقی است. این محیط دارای نمک و قند مانیتول است که به ترتیب باعث انتخابی و افتراقی بودن آن می شود. همچنین وجود پپتون و عصاره گوشت در این محیط کشت منابع نیتروژن، ویتامین ها، مواد معدنی و اسیدهای آمینه لازم برای رشد باکتری ها را فراهم می کند.