محیط کشت شکلات آگار یک محیط کشت غنی شده است که در آن گلبول های لیز شده(غشاء آنها تخریب شده است) خون وجود دارند. این گلبول های لیز شده به رنگ قهوه ای در می آیند؛ به همین دلیل است که آنها را شکلات آگار مینامند. در واقع شکلات آگار حاوی هیچ شکلاتی نیست.
محیط کشت XLD آگار یک محیط کشت انتخابی افتراقی است که برای جداسازی میکروارگانیسم های گرم منفی روده در نمونه های غذایی و بالینی استفاده می شود. XLD آگار (دئوکسی کولات سدیم) موجود در محیط کشت به عنوان یک ماده انتخابی عمل می کند و از رشد میکروارگانیسم های گرم مثبت جلوگیری می کند.
هکتون انتریک آگار یک نوع محیط کشت انتخابی و افتراقی است که در ابتدا برای کشت سالمونلا و شیگلا از نمونه های بیمار استفاده می شد. آنها با افزایش مقادیر کربوهیدرات ها و پپتون ها، محیط ها را غنی کردند تا اثرات مهاری روی نمک صفرا را جبران کنند.
محیط کشت TSI یک محیط جامد و افتراقی است و برای تشخیص باکتری های روده (خانواده Enterobacteriaceae) استفاده می شود. به دلیل توانایی آن در آزمایش توانایی میکروارگانیسم ها در تخمیر قندها و تولید سولفید هیدروژن نامگذاری شده است. اکثر باکتری ها توانایی تخمیر کربوهیدرات ها ، به ویژه قندها را دارند.
محیط کشت MHA توسط مولر و هینتون در سال 1941 برای جداسازی گونه های بیماری زا نیسریا ساخت و توسعه داده شد. امروزه ، این روش معمولاً برای آزمایش حساسیت معمول میکروارگانیسم غیر سریع توسط تکنیک انتشار دیسک Kirby-Bauer استفاده میشود.